Mouton Yassa

(lammkött marinerat i citron, lök och gröna oliver) 4 pers.12 lammkotletter (kan bytas ut mot kycklingbröst eller kycklingklubbor)4 gula lökarsaften från 5 citroner200 g gröna urkärnade oliversalt och peppartimjan2 lagerblad1 dl olivoljaen tesked senapett litet glas vatten

Mat & dryck2005-03-17 07:58
Grilla först kotletterna i ugn i 220 grader. Blanda samman två lökar, skurna i skivor, oliver och saften från citronerna. Tillsätt olivoljan, vattnet, senapen, lagerbladen, salta o peppra efter smak och ha i några nypor timjan. Låt köttet marinera däri i minst en timme. Fräs två lökar, skurna i skivor, i lite smör, i en stekpanna, tills de mjuknat utan att ta färg Häll därefter över köttet och marinaden plus den stekta löken i en gryta och låt koka på ganska svag värme i en timme. Servera med vitt ris.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!