Mozzarellaterrin

1 zucchini1 aubergine5 tomater2 dl färsk basilika200 g mozzarellamatoljasalt och peppar

Mat & dryck2002-04-27 00:01
Klyfta tomaterna, salta, peppra och baka i ugn i 120°C ca 40 min. Stek skivad zucchini och aubergine i panna i olja tills de är genomstekta. Salta och peppra. Skiva mozzarellan i centimetertjocka skivor. Lägg i sockerkaksform. Varva grönsaker, ost och basilika i olika lager. Viktigt att grönsakerna (utom basilikan) är varma när man lägger terrinen, så att den då ljumma osten fixerar grönsakerna. Låt stå i ordentlig press minst 8 timmar.
Pressen bör vara så tung som fem mjölkpaket, åtminstone. Formen måste vara full, gärna så att det "tittar ut" lite innehåll - annars har pressen ingen verkan. Stjälp upp på ett fat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!