Musslor från Auroragatan och Sydfrankrike

>2 nät stora fina musslor>400 g blandad fisk i kuber>3 msk olivolja>1 tärnad morot, 3mm>2 hackade vitlökar>1 hackad gul lök>2 tärningar fiskbuljong>5 dl vatten>5 dl vitt vin>2 dl minifraiche>soltorkade tomater på tub>persilja till garnering>1 pkt saffran>1 msk mjöl>1 tsk socker>flingsalt och svartpeppar

Mat & dryck2003-01-28 11:00

>Fräs grönsakerna mjuka i en stor gryta, rör i saffran, låt mjölet fräsa med utan att brännas. Tillsätt soltorkade tomater, socker och häll i vatten och vin tillsammans med buljongtärningarna och minifraiche. Låt koka en stund. Rengör musslorna, kasta alla som inte vill stänga sig eller ser konstiga ut, skär bort
skägget. Krydda fiskbitarna ( t.ex. lax, marulk, sjötunga) med salt och peppar. Häll i musslorna i soppan, lägg på locket. När musslorna har öppnat sig läggs fiskkuberna ner. Stäng av plattan och lägg på locket. Vänta i 3-4 minuter. Lägg upp fiskkuber och musslor mitt i en stor djup tallrik, fyll på med buljong och toppa med hackad persilja.
>Servera med gott bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!