Mustig gulaschsoppa

(4 port)250-300 g benfritt nötkött i grytbitar2 gula lökarmargarin1 msk paprikapulver2 msk tomatpuré2 paprikor (eller ta halvt paket fryst)1 lagerblad1 l köttbuljong (vatten + tär ning)1 pressad vitlöksklyfta1 tsk krossad kummin1 tsk oreganoTill servering:kesella gourmet blandad med hackad persilja, lite salt och stött rosépeppar.

Mat & dryck1998-11-25 14:16
Skär köttet i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Bryn kött och lök lite i taget i margarin i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
Tillsätt paprikapulver, tomatpuré, urkärnad och strimlad paprika (eller fryst ur paket), lagerblad och buljong.
Låt småkoka under lock ca 40 min. Smaksätt med vitlök, kummin och oregano.
Bjud soppan rykande het med en klick smaksatt
kesella. Grovt brytbröd till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!