Mustig korvgryta

(4 port)100 g rökt fläskca 300 g kokt köttkorv4 potatisar2 morötter1 bit kålrot5 dl köttbuljong (vatten +tärning)1 lagerblad, 6 svartpepparkorn1 tsk hel kummin1 purjolök3 dl tunt strimlad vitkål

Mat & dryck1998-11-24 10:53
Skär fläsket i tärningar. Fräs det lätt i en gryta.
Skala potatis, morötter och kålrot. Skär rotfrukterna i tärningar. Lägg dem i grytan. Häll på buljong och tillsätt lagerblad, pepparkorn och kummin.
Låt koka på svag värme under lock ca 30 min.
Dra skinnet av den kokta köttkorven och skär den i
skivor. Ansa purjolöken och skär den i bitar. Lägg ner den tillsammans med korven och vitkålen. Låt koka ca 10 min.
Strö över rikligt med klippt persilja.
Bjud med bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!