Mynta- och basilikaglass

(ca 10 port)1 dl vatten + 1 dl socker4 äggulor2,5 dl vispgrädde + 2,5 dl kesella(10 procent)1 kruka färsk pepparmynta0,5 dl färsk basilika

Mat & dryck2002-04-18 13:21
Blanda vatten och socker i en kastrull och koka till en simmig sockerlag ca 5 min. Låt sockerlagen svalna av något innan äggulorna tillsätts. Låt kastrullen stå på svag värme och vispa hela tiden tills blandningen blir tjock och pösig. Ställ kastrullen i kallt vatten och låt äggblandningen kallna helt. Vispa grädden till hårt skum. Repa bladen från myntan och basilikan. Hacka fint. Blanda ner örterna i äggkrämen och vispa sedan ner grädde och kesella. Häll upp glassmeten i kallvattensköljd form, rymd ca 1,5 l. Frys 4-5 timmar eller över natt. Rör om i glasskrämen några gånger under infrysningen. Vid servering tempereras glassen i kylen ca 20 min. Skeda upp portionsvis och garnera med någon färsk kvist av mynta och hyvla gärna över mörk/bitter choklad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!