Nästan paella

(4û5 port)Som framgår av namnet ingen paella enligt originalrecept utan en fri tolkning av den spanska 4 kycklingfiléersalt, pepparmix, paprikapulvermargarin/olja5 dl avorioris11û12 del vatten + 3 hönsbuljongtärningar (byt ev ut 2û3 dl av buljongen mot vitt vin)det gröna av en purjolök1 liten gul lökolivolja (eller neutral olja)gurkmeja att "färga" riset medGrönsaker att blanda ner i riset:1 bit squash, 2 röda paprikor, frysta ärter ca 2û3 dl2 chorizokorvar400 g räkor med skal

Mat & dryck1998-11-27 14:53
Tina kycklingfiléerna om de är frysta. Torka dem med hushållspapper. Krydda med peppar och paprikapulver.
Hetta upp margarin û och eller olja i en gryta.
Lägg ner filéerna och bryn dem vackert bruna på båda sidor. Salta.
Efterstek under lock ca 15 min. Skär ev ett snitt i en filé och kontrollera att köttsaften är klar. Håll varmt.
Koka upp vatten (ev vitt vin) och smulade hönsbuljongtärningar. Strimla purjolöken fint och skala och hacka den gula löken.
Fräs de båda löksorterna i olja i en kastrull tillsammans med riset. Späd nu i omgångar under omrörning med den varma buljongen. Låt buljongen koka in efter varje spädning. Färga med gurkmeja.
När riset är färdigkokt (tar 25û30 min) ska det vara krämigt och inte torrt. Späd eventuellt då med mer buljong.
Korven skäres i skivor och steks mot slutet av riskoket. Blanda ner paprika urkärnad och skuren i tärningar och likaså squashen skuren i tärningar. Ärterna får tina i riset. Låt allt bli varmt.
Lägg upp grönsaksriset på fat. Peta ner korvskivorna. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg dem på riset. Låt räkorna få behålla skalen på och lägg upp dem.
Bjud med sprödvärmt vitt bröd.
Man kan byta någon ingrediens eller utöka med bläckfisk (finns i frysdisk) och kokta färska musslor som får vara kvar i sina skal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!