Naturstekt fisk (friluftsmat)

(2 pers)1 laxfisk eller abborrar motsvarande 1/2-1 kg50 gram smörsalt och vitpepparströbröd6-8 kokta potatisar3 msk crémefraiche1 msk Worchestersås

Mat & dryck2000-07-27 00:01
Skär potatisen i tärningar och stek. Häll över i kokkärl täck över. Filéa fisken, (ta bort huvudet, skär loss filéerna längs ryggraden, börja framifrån och skär bakåt mot stjärtfenan, vänd och skär likadant på andra sidan. Skinnet ska behållas på filéerna). Salta filéerna rejält och peppra. Stek i rikligt med smör. Tiden varierar beroende på storlek men väder och vind kan också påverka.
Ta fram potatisen och blanda med créme frGiche och Worchestersåsen. Värm upp potatisen tills salladen blir simmig. Servera tillsammans med fisken och gärna med hårt bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!