Nougatglass

(10 port)6 äggulor, 6 äggvitor3 msk socker1 msk vaniljsocker6 dl gräddeTill nougat: 2 dl socker, 1 dl oskållad och hackad sötmandel.

Mat & dryck1998-11-27 15:37
Gör nougaten. Smörj en plåt. Lägg sockret i en stekpanna att sakta smälta. Rör om då och då. När sockret är helt smält och är ljusbrunt tas stekpannan från värmen.
Häll ner mandeln. Häll upp knäckmassan på plåten. Bred ut den tunt. Låt kallna.
Krossa lite i taget av knäcken till grova smulor i en mortel.
Gör glassen genom att först vispa vitorna till fast skum /rumstemperera dem en stund innan).
Vispa gulorna pösiga med strö- och vaniljsocker. Vispa grädden. Fördela hälften av den krossade nougatan i botten på två runda formar. Blanda äggulevispet med grädde och vitor.
Häll massan i formarna. Frys i minst 4 timmar. Temperera glassen en stund innan servering. Stjälp upp på fat och garnera med krossad nougat.
Frys i två formar så behöver inte en enda stor form tas fram för tining.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!