Nougatglass
(10 port)6 äggulor, 6 äggvitor3 msk socker1 msk vaniljsocker6 dl gräddeTill nougat: 2 dl socker, 1 dl oskållad och hackad sötmandel.
Häll ner mandeln. Häll upp knäckmassan på plåten. Bred ut den tunt. Låt kallna.
Krossa lite i taget av knäcken till grova smulor i en mortel.
Gör glassen genom att först vispa vitorna till fast skum /rumstemperera dem en stund innan).
Vispa gulorna pösiga med strö- och vaniljsocker. Vispa grädden. Fördela hälften av den krossade nougatan i botten på två runda formar. Blanda äggulevispet med grädde och vitor.
Häll massan i formarna. Frys i minst 4 timmar. Temperera glassen en stund innan servering. Stjälp upp på fat och garnera med krossad nougat.
Frys i två formar så behöver inte en enda stor form tas fram för tining.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!