Nybakat god morgon-bröd
25 g jäst2 dl kall mjölk1 dl kesella kvarg, lätt2 msk rapsolja eller smält smör1/2 dl solrosfrön1/2 tsk salt6-7 dl ljust fullkornsvetemjöl eller dinkelsikt1 uppvispat äggfröblandning
(8 stycken)
Tänk att överraska med nybakat bröd en gråmulen tisdagsmorgon. Efter det kan inget gå fel. Låt bullarna jäsa i kylen under natten. Tio minuter i ugnen och frukosten är klar. Fiberrikare och ännu saftigare: Blanda 1 dl finriven morot i degen.
Blanda jäst och mjölk. Tillsätt kesella, solrosfrön, smör, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen smidig. Rulla till åtta stycken frukostbullar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Täck med en handduk och låt dem jäsa i kylen över natten. Pensla bullarna, strö på valfritt frö och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!