Öländska kroppkakor

4 portioner: 6 råa potatisar6 kokta potatisar2 dl vetemjöl2 dl kornmjöl2 tsk salt Fyllning:300 g fläsk i tärningar1 gul hackad lök1 tsk grovstött kryddpeppar

Mat & dryck2005-09-29 09:23
Gör så här: Skala, skölj och riv den råa potatisen. Lägg i ett durkslag och låt den rinna av i en skål. Häll av vattnet som bildats i skålen och ta hand om potatismjölet som ligger i botten av skålen. Mosa den kokta potatisen.
Blanda rå och kokt potatis med mjölsorterna, saltet och potatismjölet. Blanda fläsket med lök och kryddpeppar. Forma 16 bullar av smeten. Gör en fördjupning i var och en, fördela fyllningen på bullarna. Tryck samman smeten över fyllningen och rulla kroppkakorna jämna.
Lägg ner kroppkakorna i kokande saltat (2 tsk per liter) vatten och koka dem utan lock ca 25­30 minuter. Servera med grädde, smält smör eller lingonsylt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!