Olivbröd

(4 st)50 g jäst3 dl naturell yoghurt3 dl vatten0,5 dl olivolja (olja)2 tsk saltcirka 1,5 l vetemjöl20-30 svarta oliver utan kärnor

Mat & dryck2001-03-15 00:01
Man skönjer de svarta oliverna i brödet när det är färdiggräddat. Bryt brödet ljumt i bitar och servera med fetaost i tärningar, blandad sallat, små salta inläggningsgurkor och paprikabitar.
Smula jästen i degbunken. Ljumma yoghurt med vatten till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt olja, salt och vetemjöl till en smidig deg. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Knåda den gärna på bakbordet. Strö över lite mjöl på ytan och täck över bunken. Jäs cirka 30 min. Arbeta in oliverna med degen kvar i bunken. Ta upp den på mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar. Forma till fyra tekaketjocka runda platta kakor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Jäs övertäckta 20-30 min. Grädda mitt i ugnen vid 225 grader cirka 15 min. Ät dem nygräddade.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!