Olivbröd
( 30 st)5 dl mjölk50 g jäst2 tsk salt1 dl kesella gourmet1 msk olivolja1 uppvispat äggca 15--16 dl vetemjöl (behövs mer mjöl i deg med kesella som tillsats)Fyllning: 30 gröna kärnfria oliver
Arbeta in mjöl till en smidig deg. Arbeta den gärna på bakbordet. Lägg tillbaka degen i bunken. Jäs den övertäckt ca 30 min.
Smörj under tiden muffinsformar med lite fett. Eller ta t ex pappersformar, s k amerikanska sådana, för muffins. De ska rymma ca 1 dl.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den smidig. Dela den i tre delar och rulla ut varje del till en längd.
Dela varje i 10 bitar. Rulla till runda bullar på bakbordet. Ta bullen i handen och gör en fördjupning i bullen. Tryck ner en oliv. Rulla bullen i handen så att oliven täcks av deg.
Lägg dem i formar. Täck över och låt jäsa ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen vid 225 grader ca 10--15 min. Låt svalna under bakduk.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!