Orientalisk köttgryta

(4 port)Ca 500 g griskött av skinka eller bog2 gula lökar1 klyfta vitkål, ca 350 g2 äpplensmör2 tsk curry1 tsk salt0,5 tsk svartpeppar1 tsk paprikapulver1 tsk mald ingefära1 vitlöksklyfta2 dl köttbuljong (vatten + tärning)1,5 dl crFme fraiche1 msk vetemjöl

Mat & dryck1998-11-24 13:31
Skär köttet i strimlor.
Skala och hacka löken.
Strimla vitkålen.
Fräs curry och smör i en stekpanna. Lägg i lök och vitkål. Rör om och låt fräsa någon minut.
Lägg över grönsakerna i en gryta. Bryn köttet i stekpannan och lägg sedan över i grytan.
Strö på salt och kryddor. Pressa i vitlöken. Häll på buljong och crFme fraiche.
Rör om och låt grytan koka sakta ca 15 min.
Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Rör ut mjölet i lite vatten och tillsätt redningen tillsammans med äpplena.
Låt koka 3-5 min.
Bjud grytan med pasta eller ris och sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!