Ört- och vitlöksmarinerad nyårsfilé

8 port800 g grisfilémargarin/smörsalt, vitpepparÖrt- och vitlökstäcke: 300 g färska champinjoner, 2 vitlöksklyftor, 1 kruka persilja, 1 kruka basilika, 4 dl crème fraiche, 2 msk tomatpuré, 3 msk mango chutney, 1 krm kajennpeppar, 0,5-1 tsk salt, 1 krm svartpeppar.

Mat & dryck2001-04-18 11:14
Putsa filén fri från hinnor och fett. Skär den i skivor. Bryn skivorna fint bruna på båda sidorna i margarin eller smör. Salta och peppra. Lägg upp dem på ugnssäkert fat.
Hacka champinjonerna. Skala och pressa vitlöken. Hacka örterna. Fräs svamp och vitlök i lite fett. Blanda det frästa med örter, crème fraichen, tomatpuré och mango chutney. Smaka av med kryddorna. Fördela täcket över filén. Hit kan rätten förberedas.
Gratinera vid servering i ugn vid 225 grader i 15-20 min.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!