Örtfräst sommarpotatis

(4 port)1 kg färskpotatis50 g smör eller margarinsalt, nymald peppar2-3 vitlöksklyftor2 färska lökar1,25 dl höns- eller grönsaksbuljong (fond eller tärning)1 kruka dill, 1 kruka persilja, 1 kruka gräslökev 1 kruka ängssyra (kan vara svår att få tag på)

Mat & dryck2000-08-24 00:01
Skölj, borsta och skiva potatisen. Hetta upp fett i en stor kastrull. Fräs potatisen gyllenbrun. Smaksätt med salt och peppar. Skala de båda löksorterna och skiva tunt. Låt fräsa med potatisen en stund.
Häll på buljong och låt sjuda ca 10 min. Klipp kryddörterna och vänd ner dem. Servera genast. Gott nog i sig själv med blandad sallad bredvid eller så tar vi lite bräckt kassler eller rökt skinka till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!