Örtig karré i ugn
(6 port)Ca 1, 25 kg karré med ben eller ca 1 kg benfri karrénågra färska kvistar timjan, rosmarin och dragon (eller 1,5 tsk torkade och smulade örter)2 msk rivet färskt vitt bröd1 msk olja1 tsk sötstark senap1 tsk örtsalt2 krm stött rosépeppar1-2 pressade vitlöksklyftor2 msk hackad persilja0,5 tsk torkad smulad rosmarin0,5 tsk torkad smulad timjan
Stick in en köttermometer så att hela röret kommer i och att spetsen kommer mitt i den tjockaste delen av köttet. Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 85 grader, tar ca 1,5-1,75 timme. Låt steken vila övertäckt. Till såsen vispas formen ur med vatten. Mät skyn och tillsätt köttbuljong(vatten + buljongtärning) till 6 dl sammanlagt. Koka upp i en kastrull. Rör ut 3 msk idealmjöl i lite vatten. Vispa ned redningen och låt koka upp och sjuda i 3-5 min. Smaka av med 1-2 msk grädde. Skär upp köttet i skivor. Servera med sås, kokt potatis och rotfrukter skurna i stavar som först förvälles en kort stund och sedan fräses i lite fett i stekpannan. Klipp över persilja.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!