Örtiga biffskivor

600 g utskuren biff i bitÖrtolja: 0,5 dl olivolja, 1 kruka färsk basilika eller 2 msk torkad, 1 dl blandade färska örter t ex fransk dragon, timjan, persilja och mejram, 0,5 msk rivet citronskal, 1û2 vitlöksklyftor.Rödvinssky: 2 fint hackade schalottenlökar, 2 dl rött vin, 1 msk kalvfond eller 1/4 köttbuljongtärning, en klick kallt smör, salt, svartpeppar.

Mat & dryck1998-11-24 16:31
Repa bladen av de färska örterna och hacka dem fint. Skala och pressa vitlöken. Blanda oljan med örter, citronskal och vitlök.
Skär köttet i tunna skivor och bred ut dem på ett fat eller en plåt. De ska inte överlappa
varandra.
Häll på örtoljan och pensla ut den över skivorna. Täck över och ställ kallt ca 1 timme.
Ta fram och låt köttet stå i rumstemperatur en stund innan det ska stekas. Fräs under tiden löken till skyn i lite fett.
Häll på vin och fond. Låt koka ihop en stund. Stek köttskivorna i het stekpanna med lite fett ca 0,5 min per sida. Håll köttet varmt. Hetta upp skyn och klicka ner smöret och smaka av med salt och peppar.
Bjud köttet med sky och kokt pressad potatis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!