Örtkryddade våfflor

Mat & dryck2007-03-23 11:09
Ca 10 laggar

3 ägg
1 dl grönsaksbuljong
1 kryddmått salt
1 kryddmått lökpulver
3 dl vetemjöl
125 g smält smör eller margarin
2 dl gräddmjölk
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad persilja
1 msk finhackad, färsk timjan

Till serveringen:
skalade räkor
1 citron
2 dl gräddfil eller crème
fraiche

Vispa ägg, grönsaksbuljong, salt, lökpulver och mjöl till en jämn smet.
Smält smör eller margarin i kastrull på låg värme. Låt fettet svalna något innan det blandas ned i smeten. Vispa i gräddmjölken och avsluta med finhackade örtkryddor.
Grädda våfflor som läggs på galler, sida vid sida, för att inte bli alltför mjuka. Serveras med räkor, citron och lite gräddfil eller crème fraiche och blandad grönsallad.

Birgitta

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!