Osso Buco på torsk
(4 port)600 g torsk, helst ryggbitsalt, olja (oliv)1 krm svartpeppar2 gula lökar2 morötter100 g rotselleri1 burk krossade tomater1 msk tomatpuré1 dl vatten + 1 tsk citronsaft eller 1 dl vitt vin1 hönsbuljongtärning2 lagerblad2 finhackade vitlöksklyftor0,5 dl hackad persiljarivet skal av 1 citron
Fräs grönsakerna i olja.
Tillsätt salt, peppar, tomatkross, tomatpuré, vin, smulad buljongtärning och lagerblad.
Låt koka ihop ca 10 min.
Skär fisken i fyra portionsbitar. Bryn fisken lätt i lite olja på båda sidor. Salta.
Häll tomatröran i ugnssäker form. Lägg på fisken. Stek i ugn vid 175 grader 10û15 min.
Blanda samman vitlök, persilja och citronskal. Strö blandningen över fisken.
Bjud kokt ris, som kan smaksättas med saffran.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!