Osso buco

(6 port)Ca 1,5 kg skivad lammstek eller bog3 stora morötter, ca 500 gen halv rotselleri, ca 300 g2 gula lökar1 burk krossade tomater3 msk tomatpuré1 stor vitlöksklyfta1 lagerblad4-5 dl vatten + 1 köttbuljongtärning (eller ta hälften vitt vin och köttbuljong, uteslut då citronsaft och skal)1 knippa persilja (använd stjälkarna som krydda)ev 1 citron (skal + saft) om inte vitt vin användsvitpeppar, salt

Mat & dryck1998-11-25 14:34
Ansa och skär morötter och rotselleri i små tärningar. Skala och hacka löken.
Fräs grönsakerna i margarin i en rymlig gryta. Tillsätt burktomater med spad, tomatpuré, vitlök, lagerblad, vatten, köttbuljongtärning (eller vitt vin, vatten och buljongtärning) och persiljestjälkar.
Bryn köttet i omgångar i fett i enstekpanna. Lägg över i grytan.
Låt grytan koka under lock ca 45 min tills köttet känns mört.
Smaka ev av med citronsaft och skal, salt och
peppar. Strö över persilja vid serveringen.
Bjud med pasta eller kokt potatis och sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!