Ostbröd

(2 st)50 g jäst5 dl vatten1 tsk salt0,5 dl olja0,5 dl ljus sirap2 dl riven parmesanost eller annan ostca 14 dl matbrödsmjöl av vete

Mat & dryck1998-11-24 13:29
Smula jästen i degbunken. Ljumma vattnet till 37 grader. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.
Tillsätt salt, olja, sirap, ost och mjöl till en smidig deg. Strö lite mjöl över degen och jäs övertäckt ca 30 min.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den. Dela den i två delar och varje del i tre delar. Rulla till längder och gör två flätor. Lägg dem på
bakpappersklädd plåt.
Jäs övertäckt ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. Grädda i ugn vid 200 grader ca 30 min.
Låt bröden svalna under bakduk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!