Ostfylld kassler

(4 port)8 skivor benfri kassler ca 400 g4 tjocka skivor lagrad ost typ grevéfärsk dragonVin- och örtsås: 1 schalottenlök eller en halv gul lök, 0,5 dl fint tärnad morot, flytande margarin, 3 dl hönsbuljong (vatten + tärning eller fond på flaska), 2 msk idealmjöl, 1,5 dl torrt vitt vin, 1,5 dl mellangrädde, 0,5 msk sötstark senap, 1 tsk torkad smulad dragon, 1 tsk örtagårdskrydda eller liknande, 0,5 dl fint hackad persilja, salt, nymald svartpeppar

Mat & dryck2002-03-07 00:01
Lägg en ostskiva och därpå några dragonblad på osten mellan två kasslerskivor. Gör såsen. Skala och hacka löken fint. Fräs lök och morot i margarin helt lätt. Späd med buljong och låt koka kraftigt 10 minuter utan lock. Sila buljongen och spar den. Rör ut/skaka samman i redningsbägare mjöl med vin. Häll i en kastrull och tillsätt buljong, grädde, senap, dragon, örtagårdskrydda och persilja. Låt småkoka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp lite fett i en stekpanna (helst belagd) och låt kasslern få fin färg på båda sidor och låt osten smälta lite. Hetta upp såsen. Servera kasslern genast med sås och kokt pressad potatis eller ugnsstekt klyftpotatis och nätt kokta broccolibuketter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!