Ostgalette

(4 port)Pajdeg:knappt 4 dl vetemjöl, 150 g margarin, 3 msk kallt vatten.Fyllning:250 g lagrad ost, paprikapulver, svartpeppar.Pensling: uppvispat ägg, flagad mandel.

Mat & dryck1998-11-26 00:00
Hacka samman pajdegen för hand eller i matberedare. Låt vila i kyl ca 1 timme eller 30 min i frys.
Kavla ut degen tunt till två runda kakor ca 25 cm i diameter. Lägg den ena kakan på bakpappersklädd plåt. Täck med ostskivor och krydda med paprikapulver och peppar.
Pensla kanten runt om med uppvispat ägg. Täck med den andra kakan. Tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg och strö över flagad mandel.
Grädda i ugn vid 225 grader ca 30 min.
Skär "tårtbitar" av galetten och lägg upp portionsvis.
Godast att servera ljum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!