Ostig potatissoppa

(4 port)1 liten gul lök3-4 potatisar (cirka 300 g)1 liten squash1 msk olja/flytande margarin2 msk idealmjöl8 dl buljong (höns- eller grönsakstärningar + vatten)2 dl standardmjölk1 burk majskorn ca 200 g0,5 krm cayennepeppar, salt, nymald svartpeppar1,5 dl riven smakstark osthackad persilja eller färsk timjan

Mat & dryck2001-01-17 13:31
Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen. Skölj och skär squashen i tunna skivor och halvera dem. Låt löken fräsa mjuk i olja/flytande margarin. Tillsätt potatis och squash och låt fräsa helt lätt. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och mjölk. Koka cirka 10 minuter tills potatisen är mjuk. Blanda ner majskorn med spad. Smaka av med kryddorna. Rör ner osten. Koka inte mer. Strö över hackad persilja eller timjan. Servera soppan innan osten smält helt. Bryt ett bröd till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!