Ostpaj

(4-5 port)Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 75 g margarin, 0,75 dl kesella, 2 krm äppelcidervinägerFyllning: 2 schalottenlökar eller 1 gul lök, 2 stjälkar selleri, vatten + lite salt, 3-4 dl riven lagrad ost (låt gärna 2 dl vara riven ädelost), 3 ägg, 3 dl matlagningsgrädde, 0,5 krm svartpeppar, 1 krm paprikapulver, (eventuellt 0,5 msk konjak), flagad mandel

Mat & dryck2001-03-29 00:01
Gör pajdegen i matberedare eller för hand genom att först hacka ihop mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt kesella och vinäger. Arbeta snabbt samman till en deg. Platta ut degen något och linda in i plastfolie. Lägg kallt cirka 1 timme. Skala och hacka löken. Skölj och skiva sellerin. Finns vipporna/bladen med så spar dem till garnering. Förväll lök och selleri i vatten med lite salt. Häll av vattnet och låt rinna av väl. Lägg lök/selleriblandningen i det förgräddade pajskalet. Riv osten och fördela den över. Vispa samman ägg med grädde, kryddor och
eventuellt konjak. Häll äggstanningen över innehållet. Strö över lite flagad mandel. Grädda pajen klar i nedre delen av ugnen vid 225 grader 20-25 minuter. Garnera eventuellt med sellerivipporna. Servera den ljum med blandad sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!