Ostsoppa före kräftorna (för den som orkar)

Osten får plats i soppan.(4 port)1 vitlöksklyfta1 liten färsk rödlök1 liten grön paprika1 litet fast/syrligt äppleflytande margarin/olja2 krm curry, 1 tsk paprikapulver5 dl grönsaksbuljong ( vatten + tärning eller fond på flaska)5 dl standardmjölk150-200 g grönmögelost0,5 krm pepparmixTill soppskålen:4 äggulor + 8 msk gräddeGarnering: rostade brödkrutonger, persilja (gärna slätbladig)

Mat & dryck2001-08-23 00:01
Skala vitlöksklyftan och gnid in kastrullen med den. Skala löken och hacka den fint. Ta ev med lite av lökblasten och finstrimla den. Skölj, halvera och kärna ur paprika och äpple. Hacka paprika och äpple fint. Fräs lök, paprika och äpple (+ ev lökblast) i margarin/olja tillsammans med curry och paprikapulver. Häll på buljong och mjölk. Låt koka några minuter. Tillsätt den rivna osten och låt den smälta ner i den heta soppan. Ta kastrullen från plattan. Rör om. Smaka av med peppar. Vispa samman äggulor och grädde i soppskålen. Häll den heta soppan över. Eller vispa samman äggulor och grädde och blanda med lite av den heta soppan. Häll därefter ner redningen i soppan. Soppan får inte koka mer, då skär den sig. Servera med vitt formbröd som kantskurits och stekts i en gnutta fett i het stekpanna. Brödtärningarna ska få fin färg. Hacka persilja. Servera med tillbehören vid sidan av och låt var och en förse sig.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!