Ostsoppa
(4 port)Osten i soppan ska inte vara alltför lagrad. Det kan enbart vara t ex en prästost eller så kan man välja en kombination av ostar och även låta en grön- eller vit- och blåmögelost ingå.1 morot1 purjolök (endast det gröna)1 syrligt äpple1 tsk curry0,5 msk sötstark senapolja/flytande margarin2 hönsbuljongtärningar2 msk idealmjöl1 l vatten2 dl matlagningsgrädde (ev därav 0,5 dl crème fraiche kokbar)2-3 dl riven lagrad ost därav ca 25 g cambozolaGarnering: tärnad bräckt bacon (väl avrunnen), hackad persilja
Skölj äpplet, halvera och ta bort kärnorna. Skär det i fin tärningar. Fräs i olja/flytande margarin morot, purjolök och äpple tillsammans med curry och senap.
Det ska bara mjukna utan att ta färg. Smula ner buljongtärningar och strö över mjölet. Rör om. Späd med vatten och grädde (ev kokbar creme fraiche). Koka upp. Låt småkoka under lock i ca 5 min. Ta från värmen och blanda ner osten. Låt den smälta. Koka inte mer. Smaka av.
Garnera med bacon och hackad persilja.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!