Oxfilé med klyftpotatis sherrysås

Oxfilé cirka 150 gram per persondragonolivoljasalt och pepparSherrysås: 1 scahlottenlök10 cl sherry1/2 dl oxfond2 dl vatten1/2 dl grädde

Mat & dryck2006-06-08 00:00
Gör oxfilén så hör: Blanda en nypa dragon med olja, salt och peppar.Låt oxfilén dra i marinaden. Stek efter smak.

Gör klyftpotatisen så här: Tvätta potatisen, skala inte. Klyfta den och krydda med salt, peppar dragon och en skvätt olja. Stek i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter, tills den är gyllenbrun och knaprig.

Gör sherrysåsen så här: Finhacka och bryn löken. Slå på sherryn och sjud tills hälften av vätskan kokat bort. Sila av såsen och späd med grädde. Smaka av med salt och peppar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!