Padt ki mao talae. Whiskeymarinerade skaldjur i thailändsk wok
2 personer6 st tigerräkor, skalade och rengjorda200 g bläckfisk uppskuren i bitar5-10 st blåmusslor100 150 g gröna bönor (långa)ca 20 färska basilikablad2-3 vitlöksklyftor6 st chili6 st hela vitpepparkorn, 1 tsk socker 2 msk ostronsås1 msk fisksås200 g färsk vitpeppar1 fiskbuljongtärning2 cl whiskeyOlja till stekning
2. Häll 3 msk olja i en wokpanna och vänta tills det blir varmt, men inte så varmt att saker bränns. Fräs krossad vitlök ,peppar och chili tills det har fått lite färg.
3. Häll ner musslor, räkor, bläckfisk och fiskbuljong, woka en liten stund.
2. Tillsätt socker, ostronsås whiskey, fisksås, gröna bönor och färsk vitpeppar. Rör om och woka en liten stund tills allting i pannan har fått färg och sugit åt sig kryddorna.
3. Tillsätt basilika, rör om snabbt och ta bort från spisen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!