Paj med fårost och spenat

(4 port)Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 125 g margarin, 1 krm vinäger, 2 msk vatten.Fyllning: 200 g fårost eller vällagrad grevé, 1 pkt fryst bladspenat (250 g), 3 ägg, 3 dl standardmjölk, salt, svartpeppar, 1 liten pressad vitlöksklyfta.

Mat & dryck1998-11-26 17:18
Gör gärna pajdegen i matberedare om sådan finns. Eller hacka snabbt samman ingredienserna för hand. En pajdeg ska inte på något vis överarbetas. Den blir kladdig och seg.
Vira in degen i gladpack och lägg i kylen ca en timme.
Tina spenaten och krama noga ur all vätska. Skär osten i tärningar. Tryck ut degen i en pajform som är ca 27 cm i diameter. Nagga botten och tryck upp degen mot kanterna med gaffel.
Låt skalet vila ca 30 min i kyl eller ställ det i frysen ca 15 min.
Förgrädda skalet i ugn vid 200 grader ca 10 min. Lägg spenaten i skalet och strö över ostbitarna. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och vitlök. Häll äggstanningen över och grädda klart i ca 30 min.
Ät med en tomatsallad, där stora tomater skivas och garneras med tunt skivad färsk rödlök (eller färsk gul lök). Droppa över lite olja, gärna olivolja, lite vinäger (ev balsamvinäger) och några hela svarta kärnfria oliver.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!