Paj med rökt lax och spenat

(4- 5 pers)Pajskal:1 dl grahamsmjöl2 dl vetemjöl75 g smör eller margarin1 dl Kesella lätt2 msk vattenFyllning:1 paket (250 g) djupfryst bladspenat1-2 vitlöksklyftor250 g rökt lax3 ägg1, 5 dl mjölk250 g keso1 krm riven muskotvitpepparev. salt

Mat & dryck2005-04-28 10:28
1. Blanda samman mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt kesella och vatten, men häll inte i allt vatten på en gång — kanske behövs inte allt. Arbeta ihop till en deg. Lägg degen i kylen i ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Platta ut degen i en pajform, ca 25 cm diameter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
4. Tina spenaten och krama ur vätskan ordentligt. Hacka den grovt.
5. Skala och hacka vitlök.
6. Skär laxen i strimlor.
7. Fördela spenat, lax, den finhackade vitlöken i pajskalet.
8. Vispa ihop ägg, mjölk, keso, muskot, vitpeppar och ev. salt.
9. Häll blandningen i formen.
10. Grädda i ugnen i ca 30 minuter tills pajen har fått en fin färg.

Allra godast är laxpajen varm, men den också serveras kall. En blandad grönsallad passar bra till, även på sillbordet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!