Pajtårta med spenat och ädelost
(4 port)Pajdeg:3 dl vetemjöl, 125 g margarin, 1 krm äppelcidervinäger, 3 msk kallt vatten.Fyllning:1 pkt fryst hackad spenat, 375 g, 100 g ädelost, 3 dl gräddmjölk, 3 ägg, 1 tsksalt, 1 krm svartpeppar, 1 krm riven muskotnöt.
Låt degen vila kallt ca 1 timme. Tryck eller kavla ut degen och klä en pajform ca
27 cm i diameter. Nagga botten och tryck fast degen mot kanterna med en gaffel.
Låt stå ca 30 min.
Förgrädda pajskalet i ugn vid 225 grader ca 10
min.
Tina spenaten och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Bred ut den i pajskalet. Vispa samman ägg med gräddmjölk, kryddor och riven ädelost. Häll äggstanningen över spenaten.
Grädda klart i ugn vid 225 grader ca 30 min.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!