Palak (spenat) med friterad fetaost

(3 pers)400 g hackad fryst eller färsk spenat1 purjolök2 gula lökar200 g dill (cirka ett halvt knippe)1/2 tsk curry1/2 tsk salt1 dl olja2-3 vitlöksklyftor2 dl vatten100 g fetaostmatlagningsolja till fritering

Mat & dryck2001-01-31 11:10
Hacka lök, purjolök och vitlök. Bryn med olja i en kastrull cirka 2 minuter. Hacka spenaten om det är färsk som används. Blanda den hackade spenaten med löken.
Hacka dillen och blanda med salt och curry.
Stek alltsammans i 5 minuter på medelhög värme. Häll på lite av vattnet, höj temperaturen. Rör och häll i det övriga vattnet. Koka ihop tills vattnet försvinner. Rör om cirka 5-6 varv. Oljan ska ha lagt sig överst i kastrullen.
Skär fetaosten i tärningar. Fritera fetan i oljan i kastrull, cirka en minut, eller tills osten fått en lätt brunaktig färg.
Blanda ihop fetaosten med spenaträtten och servera med ris eller bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!