Pannkaka med variationer

(ca 12 pannkakor eller ca 60 plättar eller ca 18 crOpes)Grundrecept:2,5 dl vetemjöl, 0,5 tsk salt, 6 dl mjölk, 3 ägg.

Mat & dryck1998-11-24 13:34
Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken. Rör till en jämn smet.
Vispa ner resten av mjölken och äggen. Grädda tunna pannkakor eller plättar.

Grädda tex plättar och smaksätt grundsmeten med något av följande förslag:
1-2 msk socker, 2 tsk vaniljsocker och 2 msk kakao. Bjud dem nygräddade med vaniljglass. Eller smaksätt med 2 tsk vaniljsocker och rivet skal av 1 väl
tvättad apelsin. Bjud med lätt vispad grädde.
Eller blanda ner mer matiga
smaktillsatser:

Tex 3-4 dl riven lagrad ost. Rör om noga inför varje gräddning.
Bjud med sallad eller råkost.
Mättande blir plättarna med 1 stor råriven potatis och 1 stor gul lök som finhackats och blandas ner i smeten.
Bjud sallad till och ev tunna skivor kassler.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!