Pannkakstårta med maräng

(6 port)2 ägg3 äggulor5 dl mjölk2 dl vetemjöl0,5 tsk salt2 tsk socker1-2 msk margarinFyllning:200-250 g frysta hallon och blåbärMaräng:3 äggvitor, 1,5 dl socker, 1 msk flagad mandel

Mat & dryck1998-11-25 14:06
Vispa samman ägg, äggulor, hälften av mjölken, mjöl, salt och socker till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken. Smält fettet och vispa ner.
Hetta upp en pannkakslagg. Grädda pannkakor. Bären till fyllningen ska tina först,
och låt lite saft få rinna av. Mosa dem lätt. Lägg upp pannkakorna på ett smort ugnssäkert fat med bären som fyllning.
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner sockret och fortsätt sedan vispa en stund till.
Skär tårtan i portionsbitar. Spritsa eller toppa marängen på tårtan. Strö över flagad mandel.
Grädda i ugn vid 225 grader och låt marängen få lite färg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!