Paprikasoppa

(4 port)50 g margarin3 msk vetemjöl1,5 l buljong (vatten + 3 hönsbuljongtärningar och 1 grönsaksbuljongtärning)2 morötter1 isbergssallatshuvud2 gula lökar2 röda och 2 gröna paprikor1 krm svartpeppar1 knivsudd cayennepeppar,1 tsk paprikapulver4 tsk ättikssprit2 tsk socker

Mat & dryck1998-11-25 15:53
Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med buljong under omrörning.
Ansa morötter och skala löken. Hacka morötter och lök. Strimla sallaten tunt.
Lägg ner morötter, lök och sallat att koka mjukt. Klyv och kärna ur paprikan.
Blanda ner i soppan. Låt allt hettas upp.
Smaka av med kryddor, ättikssprit och socker till lätt syrlighet.
Bjud soppan med kall gräddfil och paprikapulver. Sprödvärmt bröd till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!