Parmesanbröd
150 g margarin5 dl mjölk50 g jäst1,5 tsk salt1-2 tsk smulad oregano75 g riven parmesanostca 14 dl vetemjöl
Häll degspadet över den smulade jästen i degbunken. Rör om så att den löser sig.
Tillsätt salt, oregano, ost och ca 2/3 av mjölet. Arbeta efter hand in mer mjöl tills degen släpper bunkens kanter.
Jäs övertäckt ca 30 min.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den smidig. Dela den i 12-14 bitar. Rulla ut till längder och vira ihop till ringar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Jäs övertäckt ca 40 min.
Pensla bullarna med rumsvarm mjölk.
Grädda i ugn vid drygt 200 grader 10-15 min.
Låt svalna under bakduk.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!