Parmesanstekt spätta med gult smör
(4 port)Fyra portionsstora rödspättor1 tsk salt1 krm citronpeppar1 dl ströbröd1,5 dl riven (helst färskriven) parmesanost eller välj annan smakrik ostGult smör: 75 g rumsvarmt smör eller bordsmargarin, 0,5 påse saffran eller färga med gurkmeja, 1 tsk tomatpuré, 0,5 tsk smulad timjan.
Skölj spättorna och torka dem med hushållspapper. Salta och peppra.
Vänd fisken i ströbröd. Bryn dem i smör eller margarin i en stekpanna och lägg sedan över i en ugnspanna. Strö på osten.
Stek i ugnen 8û10 min.
Blanda samman det gula smöret under tiden.
Bjud de nystekta spättorna med smör, gärna lite extra klippt färsk timjan, kokt potatis och fräs lite färsk spenat som blandas med skivad fänkål.
Alternativt tillbehör till spättorna: Skölj, kärna ur och tärna 1 röd och 1 gul paprika. Skölj och skär i lite större bitar ca 300 g squash. Snitta och skölj väl 1 purjolök eller välj 3û4 salladslökar. Skär löken i skivor.
Förväll alla grönsakerna hastigt i lättsaltat vatten 1û2 min. Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
Blanda samman 3 msk olja med 1 msk vinäger, 1 tsk fransk senap och 2 msk kapris.
Vänd ner dressingen i grönsakerna och bjud dem ljumma till fisken.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!