Päron i rött vin

( 6 pers) 6 stora, fasta, mogna päron.skalet av 1/2 apelsin5 dl fylligt, rött vin2 dl strösocker2 hela kanelstänger2 kryddnejlikor

Mat & dryck2003-03-27 10:35
Skala päronen. Tvätta apelsinen noggrant och skala den med en potatisskalare, du skall använda det yttersta av skalet. Skär apelsinskalet i smala remsor.
Vinet, socker, skalremsor, kanelstänger och kryddnejlikor ska sjuda i en kastrull utan lock i 5 minuter.
Lägg i päronen och låt sjuda under lock i 35—40 minuter. Vänd päronen då och då. Obs: päronen skall inte koka sönder, kontrollera detta med att sticka en nål. Ta upp päronen och lägg dem i en skål. Ta bort kanel och kryddnejlikor. Låt resten av vätskan sjuda omkring 15 minuter tills den ha sirapskonsistens. Häll den på päronen, som skall vara i kylskåpet tills servering. Du kan servera dem med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!