Påskmoussekaka med vuxensmak
Påskmoussekakamed vuxensmak Kaka:200 g mandelmassa2 ägg1 msk kakaoMousse:150 g choklad på kaka 1 ägg2 äggulor2 äggvitor1 msk kokt kaffe1 msk konjak 2 dl vispgrädde
Påskmoussekaka med vuxensmak.
Foto: Staffan Claesson
Gör så härmousse: Smält chokladen i vattenbad. Dra av från spisen. Tillsätt 1 ägg. Vispas hårt. Tillsätt två äggulor, en i taget. Häll i kaffet och konjaken och rör om. Vispa de båda äggvitorna till hårt skum och blanda i chokladsmeten. Rör till sist i den hårt vispade grädden. Var noga med att allt blandas jämnt. Vänd tillbaka botten i formen och häll moussen ovanpå. Frys. Tas fram ca en halvtimme före servering. Strö eventuellt riven choklad över.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!