Påskmoussekaka med vuxensmak

Påskmoussekakamed vuxensmak Kaka:200 g mandelmassa2 ägg1 msk kakaoMousse:150 g choklad på kaka 1 ägg2 äggulor2 äggvitor1 msk kokt kaffe1 msk konjak 2 dl vispgrädde

Påskmoussekaka med vuxensmak.

Påskmoussekaka med vuxensmak.

Foto: Staffan Claesson

Mat & dryck2006-04-06 00:00
Gör så härkaka: Riv mandelmassan. Blanda i två ägg och kakao. Blandas väl och bredes ut i form med löstagbar kant och bakplåtspapper i botten. Grädda 20 minuter i 175 grader. Stjälp upp kakan på fat och gör sedan moussen.


Gör så härmousse: Smält chokladen i vattenbad. Dra av från spisen. Tillsätt 1 ägg. Vispas hårt. Tillsätt två äggulor, en i taget. Häll i kaffet och konjaken och rör om. Vispa de båda äggvitorna till hårt skum och blanda i chokladsmeten. Rör till sist i den hårt vispade grädden. Var noga med att allt blandas jämnt. Vänd tillbaka botten i formen och häll moussen ovanpå. Frys. Tas fram ca en halvtimme före servering. Strö eventuellt riven choklad över.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!