Påsktårta med kanel och äpple

(10­-12 pers)Tårtbotten:4 ägg4 dl socker2 dl ljummet vatten4 dl vetemjöl2 tsk bakpulverFyllning:3 dl vaniljkräm1 dl äppelmos (till en botten) 2 msk äppelmos (blandas i grädden) 4 dl grädde1 tsk kanel blandat med 1 tsk sockercirka 500 g marsipankolaremmareventuellt chokladägg

Mat & dryck2005-03-24 10:27
Smöra och bröa en form. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Tillsätt vatten. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40­45 minuter i 175 grader.
Dela sockerkakan i tre bottnar. Bred vaniljkräm på den nedersta. Bre ett lager av äppelmos (1 dl) på nästa. Vispa grädden. Rör i kanelsockret och 2 tsk äppelmos. Bred gräddblandningen ovanpå äppelmoset. Spara grädde till uppstrykning, (grädde på toppen och kanterna) . Lägg på den tredje bottnen och stryk grädde tunt både på toppen och på sidorna.
Om du har ofärgad marsipan färga den med karamellfärg. Spara cirka en femtedel till den tvinnade flätan och eventuellt till ägg. Kavla ut marsipanen cirka 4 millimeter tjockt. Lyft upp marsipantäcket och täck tårtan. Smek täcket ner över kanterna. Ta en trubbig kniv, typ bordskniv utan taggar, och skär bort det överblivna. Sno ihop fågelboet av kolaremmar och lägg på toppen. Lägg i äggen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!