Påsktårta

500 g mandelmassarivet skal av 1 citron4 äggvitor (ovispade)Fyllning och garnering:4 dl tjock grädde, 1 dl florsocker, 2 msk kakaopulver, 1 tsk snabbkaffepulver upplöst i lite varmt vatten, 1 burk konserverade persikor a 800 g.

Mat & dryck1998-11-25 14:49
Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Blanda den med citronskal och äggvitor, en i taget. Kan med fördel köras i matberedare.
Rita upp tre rundlar ca 20 cm i diameter på bakplåtspapper. Smörj dem lätt.
Fördela och bred ut massan i rundlarna.
Grädda bottnarna en i taget mitt i ugnen vid 150 grader ca 15 min.
Lossa dem från papperet när de svalnat.
Vispa grädde med florsocker, kakao och kaffepulver. Lägg ihop bottnarna med grädde emellan och ovanpå.
Garnera med avrunna och skivade persikor. Låt stå kallt en stund före servering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!