Passionscheesecake

(ca 6 bitar)Pajdeg: 100 g margarin, 2,5 dl vetemjöl, 3/4 dl socker.Fyllning: 250 g kesella gourmet, 0,5 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, rivet skal av 1 väl tvättad citron.Gelé: 5 gelatinblad, 2 passionsfrukter, 1,5 dl apelsinjuice, 3/4 dl florsocker , 0,5 dl saft av citron.

Mat & dryck1998-11-27 16:13
Hacka samman ingredienserna till pajdegen för hand eller i matberedare.
Vira in degen och lägg den kallt 1 timme. Tryck ut den i en form som är ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Låt degen gå upp en bit på kanten och nagga botten.
Låt skalet vila 30 min i kyl eller 15 min i frys.
Grädda i ugn vid 200 grader 15û20 min.
Låt svalna.
Blanda samman fyllningen. Häll den i pajskalet.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Gröp ur passionsfruktsköttet. Blanda apelsinjuice, florsocker, citronsaft och fruktkött.
Smält gelatinbladen på svag värme och rör sedan ner i blandningen.
Bred gelén över kakan då det börjat att stelna. Ställ kallt en stund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!