Pasta i sallad

(4-5 port)400 g valfri pasta (gärna penne då den suger åt sig ev dressing bra på grund av räfflingen)200 g fetaost i tärningar1 röd- och 2 gröna paprikor1 rödlök1 kruka rucolasallat12-14 st kärnfria svarta oliverDressing: 0,5 dl olivolja (olja), saften av 0,5 citron, 0,5 tsk örtsalt, nymald svartpeppar

Mat & dryck2001-06-14 00:01
Skaka samman dressingen. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Spola genom den i kallt rinnande vatten. Låt rinna av. Blanda ner dressingen i pastan. Skölj, halvera och kärna ur paprikan och strimla den. Skala löken och skär den i tunna skivor. Dela rucolasallaten i bitar. Låt fetaosten rinna av. Tillsätt övriga ingredienser i pastan. Servera gärna pastan till grillad kycklingfilé eller med rökt skinka, kassler eller rökt korv.

Eller: Uteslut allt övrigt i pastasalladen och behåll enbart den kokta pastan. Gör en örtsås och blanda med den kalla pastan så här: rör samman 3 dl matlagningsyoghurt med 3 msk lättmajonnäs, rivet skal och saft av 1 lime, 2 strimlade salladslökar, 3 msk hackad färsk basilika, 3 msk färsk hackad dragon, salt och nymald svartpeppar. Blanda ner örtsåsen i pastan. Servera med ovan föreslagna tillbehör.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!