Pasta i sallad
(4-5 port)400 g valfri pasta (gärna penne då den suger åt sig ev dressing bra på grund av räfflingen)200 g fetaost i tärningar1 röd- och 2 gröna paprikor1 rödlök1 kruka rucolasallat12-14 st kärnfria svarta oliverDressing: 0,5 dl olivolja (olja), saften av 0,5 citron, 0,5 tsk örtsalt, nymald svartpeppar
Eller: Uteslut allt övrigt i pastasalladen och behåll enbart den kokta pastan. Gör en örtsås och blanda med den kalla pastan så här: rör samman 3 dl matlagningsyoghurt med 3 msk lättmajonnäs, rivet skal och saft av 1 lime, 2 strimlade salladslökar, 3 msk hackad färsk basilika, 3 msk färsk hackad dragon, salt och nymald svartpeppar. Blanda ner örtsåsen i pastan. Servera med ovan föreslagna tillbehör.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!