Pasta med köttfärssås och rotfrukter

(4 port)Rotfrukterna gör köttfärssåsen mer ”matig” och mustig i smak.1 gul lök, 1 vitlöksklyfta1 morot, ca 50 g rotselleri1 palsternackaolja/flytande margarin300 g nötfärs, olja/flytande margarin1 tsk salt, 2 krm nymald svartpeppar, 1 tsk torkad smulad timjan1 burk krossade tomater 400g, 2 msk tomatpuré2-3 dl buljong (vatten + hönsbuljongtärning), ev därav 1 dl rött vin)Färsk hackad persilja/färsk hackad timjan

Mat & dryck2002-02-20 16:31
Skala löksorterna och hacka dem. Skala rotfrukterna och skär i fina tärningar. Fräs lök med rotfrukter i olja/margarin några minuter.
Bryn köttfärsen smulig i olja/margarin. Krydda med salt, peppar och timjan. Blanda ner lök- och rotfruktsfräset i köttfärsen. Häll på tomater och rör ner tomatpuré.
Späd med buljong (och ev rött vin) och koka såsen på svag värme under lock 15-20 min. Servera till nykokt spaghetti eller välj lasagnette (bandspaghetti med veckade kanter).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!