Pasta med musselsås

(4 port)2 burkar konserverade musslor2-3 vitlöksklyftor2 gula lökar1 burk hela konserverade toma ter, 400 g1 knippa persiljaolivolja0,5 tsk salt1 krm svartpeppar1 tsk smulad basilika3 dl vitt vin eller hälften vin och fiskbuljong (vatten + tärning) eller låt någon deciliter av vätskan utgöras av musselspad

Mat & dryck1998-11-24 11:27
Häll av spadet från musslorna, spar ev lite av det.
Skala vitlök och gul lök.
Hacka de båda löksorterna. Hacka persiljan. Häll av spadet från tomaterna, spar det.
Dela tomaterna i lite mindre bitar.
Häll i olivolja så att den täcker botten i en stor kastrull. Lägg i löken och fräs den några minuter.
Tillsätt tomaterna med sitt spad, persilja och kryddor.
Låt koka kraftigt tills röran tjocknar något. Häll i vin eller vin och fiskbuljong. Låt koka
in till hälften. Blanda ner musslorna och låt dem bli heta.
Servera såsen nylagad till ångande het spagetti.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!