Pasta serverad på olika sätt
400û500 g pasta, vatten, salt (eller ta höns- eller grönsaksbuljongtärning) olja
Koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull tillsammans med salt (2 tsk salt per liter vatten) eller ta en buljongtärning. Häll gärna i 2 msk olja (till 4 liter vatten). Oljan förhindrar att det hela kokar över.
För ner all pasta på en gång. Rör om och koka upp igen. Låt koka den tid som förpackningen anger. Ta upp en pastabit och bit i den û är den lagom kokt eller?
Pasta ska bjudas alldeles nylagad. Förvärm med hett vatten den skål som pastan ska bjudas ur. Och dessutom gärna varma tallrikar!
Blanda den varma pastan med nyriven lagrad ost t ex parmesan eller ta en västerbottenost. Blanda också med lite olivolja, hackad basilika och rivet
citronskal.
Servera med lätt kokta broccolibuketter.
Gör en musselsås genom att först skala och finhacka 1 liten gul lök, 1 vitlöksklyfta och 1 stjälk selleri. Fräs hacket i olivolja (eller annan olja) tills det börjar mjukna och blanda sedan ner 1 burk krossade tomater.
Låt koka ihop något i ca 10 min. Blanda ner 2 dl musselspad (kanske 1 dl av vätskan kan utgöras av 1 dl vitt vin), nymald svartpeppar, 0,5 smulad
fiskbuljongtärning, 1 tsk smulad timjan, lite färsk hackad persilja och 1 stor burk avrunna musslor.
Hetta upp utan att koka.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!