Pastasallad med kyckling serverad med lime-honungsdressing
(10-12 personer)500 g kokt pasta, spiraler, snäckor el dyl2 grillade kycklingar, kött skuret i bitar 1 skalad och urkärnad gurka skuren i halvmånar250 g halverade körsbärstomater, spar några till garnering4 fint strimlade salladslökar, alt 1/2 purjolök250 g gröna bönor, frysta, tillagade enl paket200 g soltorkade tomater i olja, finhackade 1 burk, 280 g Zeta svarta oliver med vitlök och chili i olja, spar oljan samt några oliver till garnering200 g tärnad fetaost, gärna inhandlad i invandrarbutik1 påse, 125 g blandade sallatsblad, typ Gourmetsalladsalt och nymalen svartpeppar
Lime-honungsdressing
2 burkar, 4 dl matlagningsyoghurt
1 burk, 2 dl crème fraiche
2 lime, saft och finrivet skal av
2 msk flytande honung
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära, alt 1 tsk malen ingefära
1 tsk sambal oelek
salt och nymalen svartpeppar
Blanda alla ingredienser och låt dressingen stå i kyl minst en halvtimme innan servering.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!