Pastasallad med kyckling serverad med lime-honungsdressing

(10-12 personer)500 g kokt pasta, spiraler, snäckor el dyl2 grillade kycklingar, kött skuret i bitar 1 skalad och urkärnad gurka skuren i halvmånar250 g halverade körsbärstomater, spar några till garnering4 fint strimlade salladslökar, alt 1/2 purjolök250 g gröna bönor, frysta, tillagade enl paket200 g soltorkade tomater i olja, finhackade 1 burk, 280 g Zeta svarta oliver med vitlök och chili i olja, spar oljan samt några oliver till garnering200 g tärnad fetaost, gärna inhandlad i invandrarbutik1 påse, 125 g blandade sallatsblad, typ Gourmetsalladsalt och nymalen svartpeppar

Mat & dryck2002-05-30 00:01
Blanda den kokta och avsvalnade pastan med kycklingköttet, grönsakerna, de soltorkade tomaterna och oliverna samt det mesta av oljan som oliverna legat i. Salta och peppra generöst. Vid servering lägger du en bädd av sallatsbladen på ett stort vackert fat och fördelar pastasalladen ovanpå. Toppa med smulad fetaost och salta och peppra lite till. Garnera gärna med några oliver och körsbärstomater. Servera med lime-honungsdressing och gärna bröd, smör och ost.


Lime-honungsdressing
2 burkar, 4 dl matlagningsyoghurt
1 burk, 2 dl crème fraiche
2 lime, saft och finrivet skal av
2 msk flytande honung
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära, alt 1 tsk malen ingefära
1 tsk sambal oelek
salt och nymalen svartpeppar
Blanda alla ingredienser och låt dressingen stå i kyl minst en halvtimme innan servering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!