Pastasallad med skinka

(4 port)300 g pasta, tex spiraler eller snäckor1 hönsbuljongtärning, vatten1 msk olivoljaDressing:3 msk olivolja, 1 msk vatten, 1 msk vinäger, 1 tsk smulad basilika, 0,5 tsk salt, 1 krm svartpeppar200 g julskinka1 liten bit purjolökTill servering:valfri dressing, några svarta oliver, färsk basilika

Mat & dryck1998-11-25 13:54
Koka upp rikligt med vatten tillsammans med smulad buljongtärning och olja.
Lägg i pastan och koka livligt den tid som anges på förpackningen. Blanda samman dressingen under tiden.
Häll av vattnet och lägg pastan i en skål som
tål värme. Häll över dressingen och rör om.
Låt pastan kallna.
Skölj purjolöken och strimla den. Skär skinkan i tärningar. Blanda ner purjo och skinka i den kalla pastan.
Strö över hela svarta oliver och garnera med färska basilikablad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!